Web dizajn

TZ općine Tribunj

Povećanje vremena zadržavanja korisnika na web stranici, podizanje prosječnog broja pregledanih stranica po korisniku i snižavanje stope napuštanja, osnovni je cilj zadatka koji nam je povjeren.

Client: TZ općine Tribunj
Website: tz-tribunj.hr
Date: 11/08/2018
Services: Web Dizajn, UX

01. Cilj Projekta

Povećanje vremena zadržavanja korisnika na web stranici, podizanje prosječnog broja pregledanih stranica po korisniku i snižavanje stope napuštanja, osnovni je cilj zadatka koji nam je povjeren.

Visoka stopa napuštanja od 91%, relativno nisko prosječno vrijeme provedeno na stranici od 1:25min i tek 1.9 prosječno pregledanih stranica jasan su znak da je redizajn neophodan. Ispravna priprema je ono što definira da li će ovakav projekt osigurati željene rezultate ili ne i zato smo joj pristupili vodeći računa ne samo o vizualnom i funkcionalnom segmentu, već smo značajno vrijeme uložili i u razvoj marketinškog segmenta nove stranice – detektirali smo sve dionike te analizom njihovog ponašanja stvorili okvir za uspješan projekt.

Istraživanje

Dubinskim istraživanjem tržišta i trendova definiramo smjernice projekta preko kojih zatim izrađujemo okvirni koncept dizajna.

Dizajn

Izrada dizajna vrši se na tri razine - dizajniramo vizualno rješenje, korisničko iskustvo i strukturu web stranice.

Testiranje

Dizajn testiramo in house kako bi smo uklonili sve eventualne greške koje bi u post produkciji mogle negativno utjecati na performanse.

02. Desktop Rješenje

Korisnici prvenstveno žele informaciju sad i odmah i zato smo desktop stranicu dizajnirali tako da im omogućava najkraći i najbrži put do informacije koja ih zanima. Kad smo riješili taj zadatak preostalo nam je samo stranici dati dodanu vrijednost kroz atraktivnost koju smo postigli modernim dizajnom i privlačnim fotografijama.

03. Mobilno Rješenje

Responzivna stranica dizajnirana je tako da u svakom trenutku korisnik ima pristup svim ostalim podstranicama bez obzira na kojem se dijelu stranice nalazio. Svi segmenti pažljivo su optimizirani i složeni kako bi pružili najbolje moguće korisničko iskustvo.

04. Rezultati

Kako je krajnji rezultat jedino što definira uspjeh ili neuspjeh projekta važno je naglasiti da su svi postavljeni ciljevi prilikom ugovaranja projekta ostvareni. Proučite ih u nastavku:

Desktop

Stopa napuštanja spuštena je s 91% na fantastičnih 42%, nisko prosječno vrijeme provedeno na stranici od 1:25min podigli smo na 3:44min, a prosječan broj pregledanih stranica po korisniku rastao je s 2.5 na 4.7. Ako bi navedene brojeve pretvorili u postotke to bi značilo da smo ostvarili smanjenje stope napuštanja za 54%, rast vremena provedenog na stranici za 260% te rast broja pregledanih stranica od 88%!

Mobile

Stopa napuštanja spuštena je s 94% na odličnih 47%, nisko prosječno vrijeme provedeno na stranici od 1:13min podigli smo na 2:57min, a prosječan broj pregledanih stranica po korisniku rastao je s 1.9 na 4.2. Ako bi navedene brojeve pretvorili u postotke to bi značilo da smo ostvarili smanjenje stope napuštanja za 50%, rast vremena provedenog na stranici za 119% te rast broja pregledanih stranica od 120%!

05. Info

Kreativnost bez strategije zove se umjetnost.
Kreativnost sa strategijom zove se reklama.

Client: TZ općine Tribunj
Website: tz-tribunj.hr
Date: 11/08/2018
Services: Web Dizajn, UX
Posjeti stranicu